2 juni 2016
20:15

IK Zenith

Referat: IF Väster - IK Zenith

Vi förlorar dagens match mot Väster som för varje säsong dom spelat i "vår" serien växt sig en storlek större som lag. I dag ställde dom upp med ett kompakt lag som har en hel del tekniska och välspelande tjejer som spelar tufft men schysst närkampsspel. Slutresultatet 3-1 speglar dock inte hur matchen såg ut över 60 minuter och jag tror ingen varken på el runt planen hade höjt ett ögonbryn och tyckt det varit konstigt om matchen slutat 1-1 el 2-2.

Även i dag får vi stundtals till ett mycket fint spel med både snabbt passningsspel och friställande djupledsbollar. När vi tror på oss själva, vågar hålla i bollen och avansera de där extra metrarna så vinner vi mycket mark och skapar många fina målchanser. I första halvlek som slutar 0-0, står det och väger och både Väster och vi har ett antal vassa målchanser. Frida som för andra matchen i rad räddar oss och hoppar in mellan stolparna gör tidigt en kanonfin utrusning och reflexräddar ett hårt skott från en friställd Väster tjej som jag tror hade räknat in 1-0 redan innan hon sköt, gymt!

I andra trummar båda lagen på och det är bud om mål åt båda håll. I 42:a minuten räkar vi inte riktigt rätt och går bort oss lite och 0-1 är ett faktum. Men vi ger oss inte utan taggar direkt upp ett snäpp och krigar efter ett antal hörnor där vi springer sönder deras försvar in kvitteringen. Suanne som för andra matchen på raken spelar på topp är sånär att nicka in bollen (många nickchanser i dag Susanne men det kommer i nästac match i stället :-) ) men i s t blir det Sandra som distinkt sätter bollen i mål på returen. Här hade matchen kunnat vara slut och alla vara nöjda och glada med var sin poäng men men....Väster ville kanske lite mer och trodde lite mer på sig själva så i 55 minuten hänger vi inte riktigt med hela vägen och även om vi försöker täcka och bryta så gott vi kan så lurar sig bollen in i nätet, attans! Vi ger dock inte upp här utan pressar på uppåt med hela laget för vi vet att vi kan nå ytterligare en kvittering och då händer det som så ofta händer i det läget ett slumskott utrfrån efter en lite oväntad brytning av ett av våra snabba kontringsförsök fastsättler slutresultatet till 3-1 i 60:onde minuten!

Men som sagt en kul och välspelad macth så nu ser vi redan fram emot ytterligare en kul match och revansch till hösten :-) Men innan dess siktar vi på den närmast kommande veckan då tränar vi på onsdag och sedan tar emot Älvängen/Ahlafors på hemmaplan söndagen den 12 juni.

Vid tangenterna

//Sigge som i dag fann sig mana på och skrika samma gamla floskler från kanten som hon brukar göra i målet!